Please select your page

Хуманитарна ревија „Снажне и лепе“

Хуманитарна ревија Представници Удружења полицајаца и грађана „Безбедна заједница“ су 22. маја 2024. године у Новом Саду у Вили Палас организовали хуманитарни догађај – ревију под називом „Снажне и лепе“. Наведени догађај организован је поводом обележавања прве годишњице рада овог удружења.

На ревији су учествовали женски и мушки представници локалних и покрајинских органа/институција, полицијске службенице/службеници и жене које су доживеле било који облик насиља. Циљ ове ревије је да на симболичан начин покаже да би мушкарци и жене требало да буду подршка једни другима. Ревијом је уједно и промовисано женско предузетништво и наглашено да је економско осамостаљивање и економска независност веома битна за жене.

Креације које су носиле даме креирала је полицијска службеница Мирјана Мијаиловић, а креације које су носили пратиоци су дело Младена Миливојевића – Барона. 

У  програму и то у ревијалном делу учествовали су женски хор „Ми & Ла на штиклама“ из Новог Сада, хор ученика Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ из Сремске Каменице и солисткиња Анђела Здравковић.

Прикупљена средства на хуманитарној ревији усмерена су за помоћ женама жртвама насиља и то Удружењу жртава насиља „ХАЈР“ из Београда.

Покрајински заштитник грађана – омбудсман узео је учешће у овом догађају и на тај начин подржао активности које су усмерене на подизање свести о важности и значају борбе против насиља над женама.

Хуманитарна ревија