Please select your page

Посета Геронтолошком центру „Панчево“

Посета Геронтолошком центру „Панчево“Покрајинска заштитница грађана доц. др Драгана Ћорић посетила је Геронтолошки центар „Панчево“ у Панчеву дана 11. јула 2024. године.

Повод за посету је наставак дивне сарадње коју имамо са Геронтолошким центром и уважавање напора запослених и директорке установе на активностима које су усмерене да корисници услуга ове институције подстичу и креирају активно старење које подразумева видљивост, ангажованост, допринос и искуство старијих особа друштву као ресурс а не као терет.

На недавно одржаној промоцији публикације „ЗЛАТНИ ЧАС“ у Новом Саду, коју је издао Покрајински заштитник грађана – омбудсман, корисник услуге смештаја у Геронтолошком центру „Панчево“ господин Стојило Јовановић написао је и прочитао своју песму која је посвећена Омбудсману.

Будући да се песма „Омбудсман“ не налази у објављеној публикацији, а заслужује пажњу и поштовање, песма је посебно одштампана у две верзије, урамљена и приликом данашње посете уручена аутору лично од Омбудсманке као израз захвалности али и као сведочење да одлазак у Геронтолошки центар није и не мора значити крај живота већ почетак једног новог поглавља у животу.

Веома је важно да старије особе посматрамо као креативна и стваралачка бића, активне субјекте шире и уже друштвене заједнице и да радимо на подизању свести о томе да старије особе својим искуством, знањем, разумевањем и подршком млађим генерацијама дају значајан допринос бољем функционисању заједнице и развијању међугенерацијске солидарности.

Посета Геронтолошком центру „Панчево“

Стојило Јовановић