Please select your page

Састанак са представницама организације UN WOMEN на тему родно одговорног буџетирања

Састанак са представницама организације УН WОМЕН на тему родно одговорног буџетирањаЗаменица покрајинске заштитнице грађана – омбудсманке за равноправност полова Снежана Кнежевић примила је данас представнице организације UN WOMEN са којима је разговарала о родно одговорном буџетирању.

Заменица Кнежевић упознала  је евалуциони тим UN WOMEN - проф. др Марију Бабовић и Изабел Суарез Гарсију са активностима и мерама које Покрајински заштитник грађана – омбудсман спроводи у циљу унапређења родне равноправности, нарочито у вези са процесом увођења родно одговорног буџетирања и сарадњом са овом организацијом у овој области.

Овај састанак чини део независне евалуације програма „Трансформативно финансирање за унапређење родне равноправности: ка транспарентнијем, инклузивнијем и одговорнијем управљању на западном Балкану“, који финансира Влада Шведске – Шведска агенција за међунарони развој и сарадњу (Сида) који се завршава крајем марта 2025. године. Евалуација има за циљ да процени учинковитост пројекта, установи научене лекције и добре праксе и изнедри препоруке за даљи рад UN WOMEN на увођењу родно одговорног буџетирања.