Please select your page

Одржана стратешка радионица Координационог тима мреже „Живот без насиља“

Одржана стратешка радионица Координационог тима мреже „Живот без насиља“Покрајински заштитник грађана - омбудсман, у сарадњи са UN Women, организовао је 23. и 24. септембра 2024. године у Врднику стратешку радионицу Координационог тима Мреже „Живот без насиља“ у циљу евалуације примене претходног и  планирања активности у оквиру новог стратешког плана Мреже.

Током првог дана, учесници и учеснице  упознали су се са нормативним и институционалним променама које су кључне за родну равноправност, а затим су у групама анализирали спроведене активности по стратешким циљевима Акционог плана за период 2022-2023, као и начин праћења њихове реализације. Други дан радионице био је посвећен планирању активности за нови стратешки план, обележавању 20 година рада Мреже, као и припремама за обележавање кампање „16 дана активизма против насиља према женама“.

У раду радионице учествовали су представници и представнице Покрајинског секретаријата за здравство, Покрајинског секретаријата за финансије, Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Покрајинског секретаријата за културу, информисање и односе с верским заједницама, Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Покрајинског завода за социјалну заштиту, Завода за равноправност полова и Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана.

Ова радионица је реализована у оквиру заједничког пројекта „Зауставимо насиље - Остваримо равноправност”, који спроводе UNICEF, UN Women, UNFPA и UNDP у партнерству са Владом Републике Србије, уз подршку Владе Шведске. Пројектом се доприноси стварању друштва у коме су родно заснована дискриминација и насиље неприхватљиви, права жена су заштићена, а жене и мушкарци равноправно учествују и доприносе свим сферама живота.

Одржана стратешка радионица Координационог тима мреже „Живот без насиља“

Одржана стратешка радионица Координационог тима мреже „Живот без насиља“