Please select your page

Покрајински омбудсман и искуства из „Живе библиотеке“ у Бечеју

Покрајински омбудсман и искуства из „Живе библиотеке“ у БечејуПокрајинска заштитница грађана – омбудсманка доц. др Драгана Ћорић и виша саветница Јагода Вјештица узеле су учешће на овогодишњој манифестацији „Жива библиотека – не цени књигу по корицама“ које се одржала 10. октобра 2024. године у Бечеју у организацији ОШ „Здравко Гложански“ из Бечеја уз подршку Спомен куће Тан, Поверенице за заштиту равноправности и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

У име организатора, госпођа Маргита Берчек пожелела је добродошлицу и успешан рад у представљању рада и концепта функционисања „Живе библиотеке“, где читаоци долазе да „позајме књигу“ на одређено време. У конкретном случају „књиге“ су људи који на непосредан начин у директној комуникацији са читаоцима разговарају и преносе своја животна искуства, причају своју причу и доприносе борби против стереотипа, предрасуда и дискриминације.

На овогодишњој манифестацији „Жива библиотека – не цени књигу по корицама“ Покрајински заштитник грађана – омбудсман имао је две књиге које су се представиле читалачкој публици, а то су: „Исцелитељ – дете које је било жртва вршњачког насиља је порасло и одлучило да за своје дете и сву другу децу тражи бољу будућност“  и „Омбудсман“.

Покрајински омбудсман и искуства из „Живе библиотеке“ у Бечеју