Please select your page

Покрајински заштитник грађана на „Утакмици пријатељства“

Покрајински заштитник грађана на „Утакмици пријатељства“16. октобра одржан је спортско - инклузивни догађај под називом „Утакмица пријатељства“  коју је организовало Удружење полицајаца и грађана, уз подршку Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Канцеларије за инклузију Рома, Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице (УНХЦР), ЦРПЦ-а и Црвеног крста Новог Сада, а ком догађају је присуствовала и заменица Покрајинске заштитнице грађана Јована Ђурић.

Манифестација се огледала у турниру у малом фудбалу у коме су учествовали ученици 1. и 2. разреда средњих школа са територије Града Новог Сада, као и екипа учесници подстанарског насеља Велики рит, екипе корисника Прихватног центра Принциповац, као и екипа ученика са сметњама у развоју из ШОСО „Милан Петровић“ и будући полицајци из средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“.

Скуп је отворен заједничком Трком пријатељства у којој су учествовале све такмичарске екипе, али и представници институција и организатори, како бисмо на тај начин показали јединство у стварању једнакости, међусобног поштовања, толеранције и уважавања, као и спортског духа и фер-плеј игре.