Please select your page

Представа форум театра у Темерину - Разговарати на другачији начин

Форум театар у ТемеринуДанас је у Темерину на инцијативу институције Покрајинског омбудсмана одржана представа форум театра под називом „Да ли ти желиш, ја желим” у изведби младих из Бечеја.

Представа истражује препреке у образовању за ромске девојчице и нуди проналажење начина за њихово превазилажење, а њено извођење уприличено је као једна од активности поводом отварања нових просторија општинске Канцеларије за младе. Жеља организатора је да се подстакну млади у Темерину на стваралачко укључивање у живот локалне заједнице.

Представа „Да ли ти желиш, ја желим”, настала као резултат једногодишњег пројекта „Иницијативе за образовање ромских девојчица” који у Војводини спроводе ЦАРЕ Србија и Новосадски хуманитарни центар, инспирисана је методологијом форум театра, што значи да је темеринска публика имала прилику да активно учествује у мењању тока представе. Публика и глумци су предлажући могућа решења проблема образовања ромских девојчица заједнички покушали да прикажу исходе сваког од њих. Овакав приступ подстакао је све присутне да дубље сагледају овај проблем и дају свој креативни допринос његовом решавању у најбољем интересу свих у заједници.

Форум театар у ТемеринуПредстави су, уз организаторе и домаћине из Канцеларије за младе, присуствоали и покрајински омбудсман Анико Мушкиња Хајнрих, заменица за заштиту права националних мањина Ева Вукашиновић и заменица за равноправност полова Даница Тодоров, чланица темеринског општинског већа задужена за омладину Даница Шкриељ, као и ђаци и професори темеринске Средње школе „Лукијан Мушицки”.