Please select your page

НАЈАВА: Округли сто у Скупштини АПВ

Изазови живота жена у малим срединама: Како до својих права?

Скупштина АПВ и Покрајински омбудсман организују поводом 8. марта, Међународног дана жена, округли сто о теми „Изазови живота жена у малим срединама: како до својих права?” у петак, 9. марта 2012. године. Округли сто ће бити одржан у Скупштини АПВ, у сали 3, од 11.00-13.00 часова.

Поводом Међународног дана жена, који је ове године посвећен женама које живе на селу биће указано на проблеме са којима се у свакодневном животу сусрећу жене у мањим срединама у Војводини, на стварне и потенцијалне изворе кршења њихових права, као и на могућности заштите од дискриминације, односно потребу доношења мера за побољшање положаја жена које живе на селу. Закључци са овог округлог стола треба да послуже као смернице за деловалње, како институције Покрајинског омбудсмана, тако и других надлежних институција у области заштите и унапређивања права и квалитета живота жена у Покрајини.

Присутне ће поздравити потпредседница Скупштине АП Војводине мр Маја Седларевић, а о искуствима покрајинских институција у остваривању и заштити права жена које живе у сеоским срединама у Војводини говориће заменица покрајинског омбудсмана за равноправност полова Даница Тодоров, помоћница покрајинског секретара за рад, запошљавање и равноправност полова Анита Беретић и директорка Покрајинског завода за равноправност полова Весна Шијачки.

Гошће из Шида, Куле и Апатина говориће о раду локалних механизама за равноправност полова и о активностима жена у месним заједницама.

Време предвиђено за давање изјава је 30 мин пре почетка трибине.

Молимо медије да извештавају.