Please select your page

Отворен Омладински клуб Општине Темерин

Омладински клуб у Темерину

Данас су у Темерину свечано отворени Омладински клуб и нове просторије Канцеларије за младе Општине Темерин. Свечаном отварању присуствовале су покрајинска омбудсманка Анико Мушкиња Хајнрих и заменица за заштиту права националних мањина, Ева Вукашиновић. 

Овај клуб је према речима оснивача намењен младима, као простор у којем ће се окупљати, креативно изражавати, одржавати изложбе, радионице и едукације, имати приступ корисним информацијама, опреми и различитим услугама. Поред тога што је овај простор намењен младима, он чини и први простор у Општини Темерин прилагођен особама са инвалидитетом.

Канцеларија за младе формирана је у новембру 2008. године на иницијативу Министарства  омладине и спорта, а званично је отворена у мају 2009.просторија финансирала Општина Темерин.године. Формирање Омладинског клуба подржао је и финансирао УНИЦЕФ у оквиру пројекта „Запошљавање и миграција младих“, док је реновирање просторија финансирала Општина Темерин.

Поред представника институције Покрајинског омбудсмана, свечаности су присуствовали и Даница Шкриељ, чланица општинског већа, Војислав Пркосовачки, представник Министарства омладине и спорта, Јелена Зајегановић-Јаковљевић, координаторка програма за младе УНИЦЕФ-а и Ивана Јерков, координаторка Канцеларије за младе Општине Темерин.